Stäng
Søke
Filters

Hållbarhet

Hvordan jobber vi med bærekraften i hverdagen vår ?


Vi skriver bare ut et bestillingsark somplukkseddel og som leveringsskjema.
Vi resirkulerer trykt papir som er feil.
Våre poser som vi leverer garnet i er laget av resirkulerbart materiale som blir rennende vann innen ett år, les nedenfor.
Vi sløser ikke med varmen i våre lokaler.
Vi sorterer og sender alle resterende kartonger til resirkulering.
Vi sender alle fakturaer via e-post.
Vi tar sikte på å bringe hjem garn resirkulert fra tekstilindustrien som garnsorter Zpagetti baby Kjegler, Zpagetti Bon Bon, Reko Bomull garn fra Test kategori. Drops Paris Cotton garn farge 100, 101, 102 og 103 fra Garnstudio.
Vi selger også garn hvor garnet er laget av resirkulert fiber fra naturen, og dette er Hooked Eco Barbante og Milano Eco Barbante.
Vi tilbyr primært unge funksjonshemmede til å jobbe sammen med oss ​​og har et godt samarbeid med arbeidsformidlingen. ( så langt bare nødvendig i Sverige ).
Klikk her for å se alle våre "Bærekraftige" garn.

Når det gjelder staben har vi et sterkt samarbeid med Sysselsettingstjenesten SiUS ( i Sverige ), hvor vi gir muligheter for arbeid for funksjonshemmede. Vi har muligheten til å tilpasse arbeidsoppgavene og oppgavens vanskelighet, som er svært egnet for arbeidstilpasning. Vi sikrer at ansatte får støtte i funksjonshemning og arbeider med daglige arbeidsstrukturer som er klare  for alle ansatte. Vi tror at alle er like verdige og har noe godt å legge til Garnaffären. Vi jobber fra tre utvalgte (vanlig valg i hele gruppen) verdien av ordet grupper: Lik verdi / hensyn / respekt / tillit, samarbeid / nyttig og Nysgjerrighet / engasjert.

OEKO-TEX-sertifisering

Vi selger garn fra Garnstudio.com og Test kategori og følgende garn varianter fra dem er merket med Øko-Tex sertifikat Alaska, Baby Merino, Belle, Big Delight, Big Merino, Cotton Light, Merino Cotton, Cotton Viscose, Delight, Eskimo, Fable , Karisma, Merino Extra Fine, Muscat, Paris, Polaris, Puna og

Safran. Reko Cotton fra Järbo Garn. OEKO-Tex-sertifisering Med Oeko-Tex-sertifisering er det ment at:

OEKO-TEX-sertifisering viser at et produkt er trygt å bruke med hensyn til farlige stoffer.

En sertifisering betyr at produktet oppfyller høye menneskelige økologiske krav, dvs. Ikke hold kjemikalier på helsefarlige nivåer.

Øko-Tex® Standard 100 er den mest kjente og utbredte merket i verden og dermed også verdens ledende etikett for tekstiler, lær, tilbehør, og produsenter som har blitt testet for skadelige stoffer.

Sertifisering fra fiber til sluttproduktet sertifisering kan gjøres for produkter av alle de forskjellige faser av kjeden fra tekstilfibre til de endelige sluttprodukter og tilbehør.

Testene utføres bare med en av de anerkjente tekstil forsknings- og testinstitutt knyttet til Øko-Tex® Association.

Testkriterier Eksempler på parametre som inngår i ØkoTex-Standard 100 er forbudt azofargestoffer, kreftfremkallende og allergifremkallende fargestoffer, ftalater, formaldehyd, pesticider, tungmetaller, visse klorerte organiske og organiske tinnforbindelser, biologisk aktive produkter og flammehemmende midler.

 

MIRASOL PROJECT
Garnstudios alpakka ull fremstilles ved to av de største fabrikkene i Peru hvor man blant annet har mirasol prosjektet, som betyr:

Mirasol Garn Collection inkluderer garn laget av dyr oppdrettet i disse områdene i flere generasjoner igjen peruanske slettene. Uten dem ville vi ikke ha disse vakre garn. Fordi vi kjøper Mirasol garn støtter vi bønder og deres familier. "

Garnstudio jobber med de største og mest respekterte produsentene finnes, og det er de samme produsentene som andre store i bransjen jobber med. Det er ikke barnearbeid, og det meste av produksjonen foregår i Europa.

 

FAIRTRADE MARK
Vi kjøper og selger garn fra Järbo Garn, som er "Fair Trade" merket. Dette betyr at "Manos Del Uruguay" er et non-profit samarbeid eid og drives av landbruksprodukter kvinner. Deres oppdrag er å skape arbeidsplasser og inntekt for kvinner fra Uruguays landsbygd.

Som medlemmer av World Fair Trade Organization (WFTO) er preget Manos forretningspraksis av åpenhet, rettferdighet og respekt. Fino, Lace, Serena, Silk Blend og Alegria produsert av lokale fibre som ull, alpakka, lin, bomull og silke.

Manos farger er deres signum. Hemmeligheten ligger i små partier som er farget i trefyrte vannkoker. Faktorer som det lokale vannet, været og tid på året bidrar til de subtile nyansene i fargene som er produsert. Du kan se opprinnelsen til hvert nøste garn produsert, og i tillegg vil du finne håndverker underskrift på etiketten.

Det er derfor du bare vet hvem og hva som er nytte av bare garnet du kjøper.

  

Hva menes med Fairtrade-sertifisering?
Fairtrade er en uavhengig sertifisering med kriteriene for økonomisk, sosial og miljømessig bærekraftig utvikling i land med utbredt fattigdom. Fairtrade hjelper produsenter og ansatte med egen kraft, kan forbedre deres arbeids- og levekår.

Barnarbeid og dysfunksjon motvirkes. I stedet fremmes produksjonen av økologisk, miljø-, demokrati- og organisasjonsrett.

Fairtrade sørger for at all ansatt arbeidskraft får avtalefestet lønn.

Produsenter / bønder er også garantert en Fairtrade-premie, et økonomisk tillegg til å investere i lokalsamfunn.

I dag er Fairtrade et kjent merkevare og er tilgjengelig på over 2600 produkter i det svenske markedet.

Når det gjelder staben har vi et sterkt samarbeid med Sysselsettingstjenesten SiUS, hvor vi gir muligheter for arbeid for funksjonshemmede. Vi kan tilpasse arbeidsoppgavene og vanskeligheten til arbeidsoppgavene, som er svært egnet for arbeidstilpasning. Vi sikrer at ansatte får støtte i funksjonshemming og arbeider med daglige arbeidsstrukturer som er klare og klare for alle ansatte. Vi tror at alle er like verdige og har noe godt å legge til Garnaffären.
Vi jobber fra tre utvalgte (vanlig valg i hele gruppen) verdien av ordet grupper: Lik verdi / hensyn / respekt / tillit, samarbeid / nyttig og Nysgjerrighet / engasjert.
 

Miljøvennlige pakkesekk fra Maxipack
 
 Info om bagasekkene våre:
Hver ordre blir vi plukket i gjennomsiktige poser, vi kjøper disse fra firmaet, "Maxipac". Posene er fremstilt av høy LD og HDPE kvalitet (Low Density / High Density Poly Ethylene). Både LD og HDPE plast kan resirkuleres og gir ingen giftige gasser under forbrenningen